97/3/30
6:0 ص
یک سیستم دوربین مدار بسته از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. دوربین مدار بسته ، کابل ها ، اتصالات جانبی و دستگاه ضبط کننده تصویر DVR ، از جمله تجهیزاتی هستند که در سیستم های کنترلی و نظارتی به کار می روند.
یکی از وسایلی که وجود آن برای دوربین لازم و ضروری است، آداپتور دوربین مدار بسته است. منبع تغذیه ، وظیفه تأمین انرژی مورد نیاز برای عملکرد دوربین را فرآهم می کند. انتخاب یک منبع تغذیه برای دوربین، کاری ساده به نظر می رسد؛ اما اگر هین منبع به درستی انتخاب نشود، دوربین مدار بسته کارایی لازم را نخواهد داشت.
به طور کلی، سیستم نظارتی یک دوربین مدار بسته به گونه ای است که ظرفیت اتصال به برق 220 ولت شهر را ندارد. از این رو اتصال آن ها به شبکه برق شهری، کار صحیحی نیست. ولتاژی که دوربین های مدار بسته می توانند در آن محدوده کار کنند، 12 ولت است؛ پس باید منبع تغذیه ای انتخاب کرد که این میزان ولتاژ را برای دوربین فرآهم کند.
برای تبدیل برق 220 ولت شهر به 12 ولت مورد نیاز دوربین، باید از یک آداپتور تغذیه استفاده کنید. اگر قرار باشد از چند دوربین مدار بسته در محل استفاده کنید، حتماً باید تعداد آداپتورها را هم افزایش دهید. هر آداپتور، میزان آمپر مشخصی دارد. بنابراین، با افزایش تعداد دوربین دو راه پیش رو دارید؛ اول آنکه تعداد منبع تغذیه را بیشتر کنید و دوم آنکه از یک منبع تغذیه با میزان آمپر بالا استفاده کنید.
منبع تغذیه و نکاتی که باید در مورد آن دانست :
مسأله منبع تغذیه برای دوربین مدار بسته در ظاهر یک مورد کم اهمیت به نظر می رسد، اما هنگامی که صحبت از نصب و راه اندازی چند عدد دوربین به میان می آید، منبع تغذیه اهمیت بیشتری پیدا می کند. با توجه به این که هر آداپتور از 5/0 تا 1 آمپر را پشتیبانی می کند، اگر قرار باشد چند دوربین در محل نصب شود، باید برای هر دوربین میزان آمپر به صورت جداگانه محاسبه گردد. به طور مثال، نصب 3 دوربین در یک محل، نیاز به سه آداپتور 1 آمپری و یا یک منبع 3 آمپری خواهد بود.
در مثال فوق در حالت اول، هنگامی که برای هر دوربین یک آداپتور در نظر گرفته می شود، در اصطلاح می گوئیم منبع تغذیه مجزا برای دوربین مدار بسته فرآهم کرده ایم. در حالت دوم، با استفاده از یک منبع تغذیه 3 آمپری برای هر 3 دوربین، در اصلاح از یک منبع تغذیه مرکزی برای سیستم مدار بسته خود بهره گرفته ایم.
یک سوال مهم در این قسمت مطرح می شود و آن سوال این است که کدام یک از روش های فوق برای سیستم دوربین مدار بسته مناسب تر است؟ استفاده از یک منبع تغذیه مرکزی و یا استفاده از منبع تغذیه مجزا برای هر دوربین؟
اگر از یک منبع تغذیه مرکزی برای همه دوربین ها استفاده شود، در صورتی که منبع تغذیه خراب شود و یا اشکالی در آن ایجاد گردد، تمام دوربین ها از کار خواهند افتاد. این حالت علی رغم اینکه از لحاظ هزینه ها مقرون به صرفه است اما یک عیب بزرگ برای سیستم مدار بسته محسوب می شود.
اگر برای هر یک از دوربین ها یک منبع تغذیه به کار رود، هم عیب یابی و کنترل منبع های تغذیه آسان تر است و هم در صورت بروز اشکال در یکی از منابع، دوربین های دیگر همچنان به کار خود ادامه خواهند داد.
بنابراین، توصیه می شود برای فضاهای کوچک از تعداد کمتری دوربین مدار بسته و یک منبع تغذیه مرکزی استفاده کنید. برای پروژه های بزرگتر، چند دوربین مدار بسته و چند منبع تغذیه مجزا به کار گیرید.
قیمت، کیفیت و نصب آداپتور دوربین مدار بسته :
تمام انواع دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه، از آداپتورها استفاده می کنند. قیمت آداپتور، بستگی به میزان آمپر خروجی دوربین دارد. هر چه قدر قدار آمپر آداتور بالاتر باشد، قیمت ان نیز بیشتر است.
یک آداپتور دوربین مدار بسته ، می تواند خروجی از 5، 10، 15، 20 و 30 آمپر را تحت پوشش قرار دهد. دوربین های مدار بسته ای که قابلیت دید در شب دارند، به میزان مصرف آمپر بیشتری نیاز دارند. در این حالت، مصرف جریان بیشتر، موجب افت ولتاژ می شود و ممکن است به دوربین آسیب جدی وارد کند.
بهترین راه برای انتخاب یک منبع تغذیه مناسب برای دوربین مدار بسته، مراجعه به کاتالوگ دستگاه است. متخصصان نصب دوربین مدار بسته معمولاً هنگام نصب کابل های دوربین ، درصدی را برای افت ولتاژ در مدار در نظر می گیرند. در مسیرهای طولانی، افت ولتاژ محسوس تر خواهد شد. بنابراین باید پس از تعیین مسیر کابل ها، آداپتور را تنظیم نمود. نکته مهم تر این است که حتماً باید مصرف آمپر دوربین مدار بسته، از حداکثر آمپر منبع تغذیه کمتر باشد؛ به طور مثال اگر جریان منبع تغذیه 20 آمپر باشد، میزان جریان مصرفی توسط دوربین نباید بیش از 18 آمپر باشد.
اهمیت منبع تغذیه و نقش آن در دوربین مدار بسته :
آداپتور دوربین مدار بسته به منزله منبع انرژی به شمار می آید. بسته به نوع دوربین مدار بسته و اینکه دستگاه چه قابلیت هایی دارد، نوع منبع تغذیه متفاوت خواهد بود.
دوربین هایی که خاصیت دید در شب دارند و یا مجهز به لامپ های LED هستند، میزان برق مصرفی دوربین خیلی بیشتر از دوربین های معمولی است. هر گونه خطا در انتخاب منبع تغذیه مناسب برای دوربین مدار بسته ، بر روی کارایی و کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته ارسالی تأثیر فرآوان خواهد گذاشت. افت ولتاژ پیامدهایی نظیر افت کیفیت تصویر، ایجاد نویز در تصاویر ارسالی و آسیب رسیدن به قسمت های دوربین را به دنبال خواهد داشت.